Wij kopen al uw gouden juwelenGold-50.be inkoopwebKlik hier voor meer info :: Inkoop goud

Sep 11 2009

Goudprijs : worden de goudprijzen per kilo of gram berekend ?

Published by Piet at 10:47 am under Goud Algemeen

Gold Chart

Het is alsof we aan een spiraal bezig zijn die maar geen einde neemt. Alle cijfers wijzen uit dat de goudprijzen nog steeds blijven stijgen, en dat ondanks de eerste aarzelende tekenen dat de economie weer voorzichtig aan een heropleving toe is. goud is een waardevolle beleggingsvorm die zich steeds meer onttrekt aan de gewone wetten van de economie.

Het ideale moment dus om over te gaan tot de verkoop of aankoop van goud, hetzij in fysieke vorm (goudbaren en goudstaven) hetzij in de vorm van juwelen met goud, zilver en andere edelmetalen van waarde.

Goud aankopen

Goud aankopen is goed voor zij die ervan overtuigd zijn dat de goudprijs per kilo nog zal stijgen zodat je op termijn door deze investering een mooie winst kunt opstrijken die je nooit kan halen door je geld gewoon op de bank te zetten. Het is hoe dan ook een feit dat aan de stijging van de goudprijzen voorlopig zeker geen einde kan komen en deze investering zeker de moeite van het overwegen waard is.

Goud verkopen

Wie eerder van plan is om zijn goud (of een gedeelte daarvan) te verkopen doet op dit moment zeker een goede – zeg maar gouden – zaak. Want je hebt hoe dan ook zeker een mooie winst opgestreken vergeleken met de goudprijs per kilo of gram waartegen je het goud hebt aangekocht.

Door goud tegen geld in te wisselen heb je cash ter beschikking die je kan besteden om te consumeren. Door de crisis zijn heel wat producten nu lager dan ooit van prijs, en je kan letterlijk koopjes doen. Je zwengelt er bovendien de economie mee aan en draagt dus bij tot de heropleving van ons monetair systeem. En het is altijd leuker dan te doen met geld dat je niet van je bankrekening hoeft te halen. Volgens het principe dat geld moet rollen lever je op die manier een financiële inspanning waaraan je zelf ook nog plezier beleeft!

Nu het toeristische seizoen achter de rug is, is het bovendien een ideaal tijdstip om een snoepreisje te plannen. Een leuke verrassing voor je partner, en de prijzen van de reizen buiten het seizoen dalen spectaculair in vergelijking met het hoogseizoen.

Bereken hier de goudprijzen per kilo of gram

Heb je thuis of in de kluis wat goud liggen maar weet je niet hoeveel het waard is? Geen nood, wij helpen je uit de nood. Hier kan je de goudprijs per kilo of per gram berekenen en dus zelf je winst becijferen.

Inderdaad, ook een aantal grammen goud vertegenwoordigen al een mooie waarde, zeker de moeite van het incasseren waard.
Aarzel niet en maak een schatting op van wat je in de kluis liggen hebt. Mocht je overwegen te investeren in goud, dan kan je hier de huidige koers van de goudprijs per kg of gram bekijken en eventueel de koers een aantal dagen volgen. Je zal zien dat een investering in goud nog steeds een behoorlijk waardevolle belegging is.

Related posts:

 1. Investeren in goud hangt af van de actuele goudprijs per kg of de goudprijs per gram
 2. Om de goudprijs per kg en de goudprijs per gram te kennen moet je weten wat de dagprijs van goud is
 3. De prijs van gouden munten wordt mede bepaald door de goudprijs per kilogram of de goudprijs per gram
 4. Goudprijs per Gram Nog Nooit Zo Hoog !
 5. Wat is de huidige goudprijs per kg de goudprijs per gram

8 Responses to “Goudprijs : worden de goudprijzen per kilo of gram berekend ?”

 1. kolfon 09 Okt 2009 at 7:59 am

  ik wil graag de koers van goud berekenen zou u mij informatie kunnen mailen

 2. Goud Prijs per Gram Historisch Hoog !on 09 Okt 2009 at 8:50 pm

  [...] de beurs van New York is de London Bullion Market een van de belangrijke ijkpunten om de goudprijs te volgen. Daar kostte het goud woensdag 7 oktober 1048n73 dollar per ounce (zowat 31 gram), dus [...]

 3. Is beleggen in goud interessant?on 14 Okt 2009 at 11:15 pm

  [...] goudprijzen maken wel eens bokkensprongen, maar lijkt de laatste tijd toch erg stabiel en nog steeds in [...]

 4. Op zoek naar goud?on 17 Nov 2009 at 2:38 pm

  [...] goud het zo goed doet en de goudprijs nog nooit zo hoog geweest is, zijn steeds meer mensen op zoek naar goud. Geen gemakkelijke [...]

 5. adminon 17 Nov 2009 at 4:26 pm

  Beste Kolf,

  De goudprijs is een volledig dynamische geheel dat bepaald wordt door de verschillende beurzen in de wereld.
  Deze goudprijs is afhankelijk van de vraag en aanbod en veranderd iedere keer als er een koop of verkoop gebeurt op die beurzen.
  U moet begrijpen dat het zeer moeilijk is om dan met pen en papier ‘even de goudprijs berekenen’ Als je hem berekent hebt is hij reeds verouderd…
  Geen nood… U zult reeds bij het doorzoeken van het internet verschillende sites tegen gekomen zijn die de GOUDPRIJS in grafiek weergeven… Hou er rekening mee dat deze 15 tot 30 minuten achterlopen.

  Nu de goudprijs wordt in Troy Ounce uitgedrukt… dit is 31.1g en nog eens in Us dollar…

  Nu voor een kilo prijs per euro… : goudprijs / 31.1 * 1000 * dollar koers …

  Nu is er “bid” en “ask” nog… Vraag en aanbod prijzen op de beurs… Het gemiddelde is de Middenkoers.

  Nu naar de klant toe moet u nog handelingsprijzen en smeltkosten betalen daar de beurs enkel met 999.9 / 1000 zuiver goud handelt.
  Ik hoop dat het een beetje duidelijk is.
  Team Info-web

 6. Actuele Goudprijs : Bereken het Hier !on 22 Mrt 2010 at 12:49 am

  [...] maar weet je niet hoeveel het waard is? Dan ben je hier aan het juiste adres. Hier kan je de goudprijs per kilo of per gram laten berekenen en dus zelf je winst [...]

 7. Goudprijs weer in de lifton 15 Sep 2010 at 10:52 am

  [...] de goudprijs – goud is traditioneel een veilige haven voor beleggers- ging verder de hoogte in. Per ounce [...]

 8. [...] een hoop gouden munten of een goudbaar liggen: het is nog niet zo lang geleden dat de allerhoogste goudprijs ooit genoteerd behaald werd al  schommelt die prijs van het goud intussen opnieuw. Goed nieuws dus [...]

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply