Enige info over de verkoop van goud bij de Antwerpse Goudbank

Wie info wilt van de verkoop van goud, weet dat hij op deze site terecht kan. Graag vertellen we u wat meer over het kostbare edelmetaal, dat het in deze tijden van crisis bijzonder goed blijft doen. Of het nu gaat om goudstaven, gouden baren, goudmunten of sieraden en juwelen in goud, dit edelmetaal verliest zijn waarde niet en kan vlot weer met winst verkocht worden.

Welkom bij de Goudbank Antwerpen

Via de webshop van AGB (Antwerpse Goudbank) kunt u in no-time aan de live goudprijs uit Londen uw beleggingsgoud bestellen. Bij AGB kopen en verkopen ze zowel gouden munten, goudstaven, goudbaartjes als goudstukken.

De goudstaven zijn afkomstig uit de eigen productielijn. Praktisch al het goud wordt er aangemunt en verpakt onder eigen label en aangeboden aan ons online, offline cliënteel.

De missie van Goudbank Antwerpen bestaat eruit om goudstaven en goudstukken, zowel online als offline, op de meest efficiënte en transparante manier aan goudbeleggers aan te bieden.

Alvorens goudstaven of goudstukken te bestellen vraagt de goudbank eerst de algemene voorwaarden goed door te nemen (link).

Via de link beleggersadvies kunt u terecht voor meer informatie over welke soort van goudbelegging het best bij uw specifieke noden aansluit.

Wenst U meer te leren over goud, dan kunt u hierover meer lezen op de informatieve sites: www.goudstaven-goudstukken.be of www.goud-info.be.

Voor professionele goudhandelaars die goud wensen aan te- of verkopen of goud willen zuiveren heeft de goudbank speciale voorwaarden en mogelijkheden… Gelieve ons hiervoor te contacteren, contactgegevens staan onderaan de post.

Goudbank Antwerpen

Goudbank Antwerpen is gespecialiseerd in het produceren van gegoten goudstaven onder eigen label.

Goudbank Antwerpen richt zich zowel naar de professionele goudhandelaars als beleggers. De klanten bestaan in hoofdzaak uit goudsmeden, goud inkopers, wisselagenten, goud handelaren, goudexporteurs, goudbeleggers en commerciële banken. De goudbank verwerkt alle sloopgoud, dental goud, restgoud, bank vijlsel, alluviaal of mijngoud, goudpoeders en alle andere edelmetaal houdend materialen.

Wat zijn Premiums?

Het verschil tussen de spotprijs van het goudstuk of goudbaar en de aankoop- en verkoopprijs. De spotprijs is de intrinsieke waarde van het stuk t.t.z. de goudwaarde welke het bevat berekend op basis van de koers van het metaal op de Internationale markten. De % Premiums dekt dus zowel makelaars, maakloon of baarkosten. Deze premiums kunnen zowel negatief als positief zijn aan de hand van vraag en aanbod op de goudmarkt.

Goudstaven 1kilo en 500Gr

 

Goudbaar AGB 1000gVoordelen:

Weinig of geen premiums, kleine marge bij aankoop en wederverkoop. Internationaal gemakkelijk te verhandelen.

Nadelen:

Grotere investering, ondeelbaarheid van de grotere goudstaven.

Conclusie:

Deze goudstaven zijn het meest geschikt voor de belegger die een ruim budget heeft en zuiver speculeert op de goudprijs en houdt van een minimum in- en uitstapkost tegenover banken of fysieke goudmakelaars.

Kleine goudstaven 250 gram,100 gram,50 gram..

goudbaar AGB 100gVoordelen:

Meer op maat belegging en budgettering ,de verdeelbaarheid, lagere instapkost tegenover munten in het algemeen, Vaak te koop in aangemunte vorm en oogt wel mooier tegenover grote gegoten staven.

Nadelen:

Iets hogere premium tegenover de grotere goudstaven.

Conclusie:

Deze goudstaven zijn het meest geschikt voor de belegger die zijn budget verdeelbaar opstelt, puur speculeert op de goudprijs en tevens houdt van de voordeligere in- en uitstapkost van munten tegenover banken of fysieke goudmakelaars.

Gouden munten ‘Monetaire’


slider_munten_3bVoorwoord
:

Hier moeten we onderscheid maken tussen de Amerikaanse goudstukken en alle andere. Bij de Amerikaanse dollarstukken is het gebruikelijk dat er ook nog een bijkomende verzamelwaarde wordt toegekend aan de hand van de kwaliteit van het “patina” of muntslag en de algemene conditie van het goudstuk.

Voordelen:

Mogelijkheid voor een lage instappremium, hoge rentabiliteit ( naargelang marktbeweging ), de kleine nominaties van gouden munten en de eventuele de verzamelwaarde van US Dollar munten, vormen een uitest uiterst controleerbare investering.

Nadelen:

Lage premium bij wederverkoop, gelimiteerd in aanbod, geen premiums boven goudprijs indien uw gouden muntstukken schade oplopen.

Conclusie:

Deze munten hebben onbetwistbaar een internationaal karakter en de verzamelmunten zijn ook geliefd bij verzamelaars. Toch dient men rekening te houden met de veranderlijke premiums die ontstaan door vraag en aanbod op de markt.

Analyse goudpartijen via de Cupellatiemethode

De analyse van goudpartijen gebeurt steeds via de Cupellatiemethode. Cupellatie is een proces om edelmetalen zoals goud en zilver te scheiden van onedele metalen zoals lood, tevens is het een standaardmethode om het goudgehalte van een legering te bepalen. Deze in een internationale norm vastgelegde methode heeft een hoge nauwkeurigheid (ISO 11426).

Verkoop goud / prijzen online

Zowel professionele handelaren als goudbeleggers kunnen via deze webshop goudstaven en gouden munten kopen aan de meest competitieve prijzen van de markt. De goudproducten op deze webshop zijn rechtstreeks gerelateerd aan de “Londense beurs” via “Live Gold streaming prices”. (Op de rechterzijde ziet U live goudprijzen in slechts 30 seconden vertraging rechtstreeks uit Beurs London.)

Aankoop goud / prijzen online

Nadat U met contact heeft gemaakt kan U een persoonlijke login bekomen. Via deze login heeft U continu online toegang tot de aankoopprijzen van sloopgoud, goudstaven en gouden munten.

Gelieve hiervoor Uw zakelijke gegevens door te faxen naar Goudbank antwerpen:

België 03/ 237 88 24

Buitenland: 0032 3237 8824

Beleggers die goudstaven of gouden munten wensen te verkopen, of andere vragen hebben aangaande beleggingsgoud producten, gelieve te bellen naar:

België: 03 237 88 24

Buitenland: 0032 3237 8824

Alle info op www.goudbank-antwerpen.com


Onze kwalificaties