Goudprijs : worden de goudprijzen per kilo of gram berekend ?

[Meest recente goudprijs van www.kitco.com]

huidige goudprijs in Euro/Kg

Het is duidelijk dat de goudprijzen afhangen van de onzekerheid dat bij de mensen leeft. Zie maar bij de aanloop van de verkiezingen van de Amerikaanse president Trump.

Dus het is ideale moment dus om over te gaan tot de verkoop of aankoop van goud, hetzij in fysieke vorm (goudbaren en goudstaven) hetzij in de vorm van juwelen met goud, zilver en andere edelmetalen van waarde.

goud grafiek 4 weken 2016-11-18

Middenkoers €/kg over 4 weken rond de verkiezing van president Trump

Goud aankopen

Goud aankopen is goed voor zij die ervan overtuigd zijn dat de goudprijs per kilo nog zal stijgen zodat je op termijn door deze investering een mooie winst kunt opstrijken die je nooit kan halen door je geld gewoon op de bank te zetten. Het is hoe dan ook een feit dat aan de stijging van de goudprijzen voorlopig zeker geen einde kan komen en deze investering zeker de moeite van het overwegen waard is.

Goud verkopen

Wie eerder van plan is om zijn goud (of een gedeelte daarvan) te verkopen doet op dit moment zeker een goede – zeg maar gouden – zaak. Want je hebt hoe dan ook zeker een mooie winst opgestreken vergeleken met de goudprijs per kilo of gram waartegen je het goud hebt aangekocht.

Door goud tegen geld in te wisselen heb je cash ter beschikking die je kan besteden om te consumeren. Door de crisis zijn heel wat producten nu lager dan ooit van prijs, en je kan letterlijk koopjes doen. Je zwengelt er bovendien de economie mee aan en draagt dus bij tot de heropleving van ons monetair systeem. En het is altijd leuker dan te doen met geld dat je niet van je bankrekening hoeft te halen. Volgens het principe dat geld moet rollen lever je op die manier een financiële inspanning waaraan je zelf ook nog plezier beleeft!

Nu het toeristische seizoen achter de rug is, is het bovendien een ideaal tijdstip om een snoepreisje te plannen. Een leuke verrassing voor je partner, en de prijzen van de reizen buiten het seizoen dalen spectaculair in vergelijking met het hoogseizoen.

Bel ons voor de laatste goudprijzen per gram 22k, 18k, 14k, 9k of de goudprijs in kg fijn goud // +32 3 237 48 54 // Gold-50

Heb je thuis of in de kluis wat goud liggen maar weet je niet hoeveel het waard is? Geen nood, wij helpen je uit de nood. Hier kan je de goudprijs per kilo of per gram te weten komen… Bel ons en becijfer zelf uw winst.

Inderdaad, ook een aantal grammen goud vertegenwoordigen al een mooie waarde, zeker de moeite van het incasseren waard.
Aarzel niet en maak een schatting op van wat je in de kluis liggen hebt. Mocht je overwegen te investeren in goud, dan kan je hier de huidige koers van de goudprijs per kg of gram bekijken en eventueel de koers een aantal dagen volgen. Je zal zien dat een investering in goud nog steeds een behoorlijk waardevolle belegging is.

© Stefaan Van Laere/Gold50

Deze bijdrage werd geschreven door auteur Stefaan Van Laere.
Stefaan Van Laere is verder ook auteur van onderwerpen uit de lifestyle sfeer en schrijft ook geregeld bijdragen over goud, zilver, diamant en andere vormen van beleggen en investeren.
De auteur is tevens lid van Sabam, de auteursmaatschappij die de rechten over zijn teksten beheert en illegale kopieën bestrijdt.


Onze kwalificaties