Als goudauteur krijg je vaak de bekende vraag voorgeschoteld: Wanneer is het ideale moment aangebroken om je goud weer te verkopen?
Die vraag beantwoorden is misschien wel de moeilijkste van allemaal, want veel hangt af van je spaar- en beleggingsintenties, en of je snel geld nodig hebt of niet.
Een reserve aan goud onder de vorm van fysiek tastbaar goud zoals gouden munten, een goudbaar (wat kan gaan van enkele grammen goud tot een volledige kilo goud) of misschien ook sieraden en juwelen waarin verwerkt wordt aanleggen is vaak een werk van lange adem.
Je begint er uiteraard niet zomaar mee, want je moet uiteraard enig kapitaal hebben om te gaan beleggen in goud. Dat betekent dat je de prijzen van het goud op de voet moet volgen en je bent er wel een tijdje zoet mee voor je begint te investeren. De goudprijs kan nu eenmaal schommelen en vertoont soms gekke bokkensprongen, daar zal iedereen het eens mee zijn.
Anders is het natuurlijk wanneer je goud erft of krijgt. Een dicht of ver familielid of een heel goede kennis die overlijdt en je zijn of haar kostbaarheden in de vorm van goud, zilver, diamant en andere dure spullen nalaat: het neemt natuurlijk het verdriet niet weg, maar anderzijds is het toch een mooi gebaar waarmee de overledene postuum aangeeft dat je toch heel wat voor hem of betekend hebt en dat kan dan toch in deze moeilijke momenten enige vorm van troost bieden.
Rijst dan natuurlijk meteen ook de vraag wat je moet doen met goed dat je geërfd hebt. Het meest eenvoudige is allicht het gewoon ergens in een kistje in een schuif of in een kluis bij de bank bewaren en er dan niet te veel meer aan denken.
Als het om gouden sieraden of juwelen zoals een gouden ring, gouden oorringen, een gouden halssnoer of een gouden polsband gaat kan je uiteraard overwegen om dit sieraad af en toe te dragen en zo de dierbare als het ware toch nog dicht bij je te hebben.
Maar misschien heb je wel net geërfd op het ogenblik dat je wat cash geld in het handje net goed kunt gebruiken. Er zijn genoeg situaties te bedenken waarin dit extra geld goed van pas komt. Bijvoorbeeld: je hebt net je werk verloren, je zit in een moeizame echtscheiding die dreigt op een vechtscheiding uit te lopen, je wil net een huis kopen, er zijn onverwachte renovatiewerken zoals bijvoorbeeld je stookolieketel die het begeeft, er duiken plot medische kosten op waarmee je geen rekening gehouden hebt,…
Kortom redenen genoeg om tot de verkoop van je goud (of misschien ervan) over te gaan of dat op zijn minst toch te overwegen.
Het kan natuurlijk ook zijn dat je jezelf gewoon eens wil verwennen, en daar is uiteraard niets mis mee. Als dat kan doen door wat goud in geld om te wisselen en niet aan je zuurverdiende spaarcentjes moet zitten, voelt dat net fijn en comfortabel aan en niemand hoeft je te zeggen wat je met je goud moet of mag doen.
Als je werkelijk van plan bent om over te gaan tot het verkopen van je goud, dan volg je best eerst enige tijd de goudprijs op de voet op. Je zal merken dat die aardig fluctueert en dat het dus belangrijk is om het juiste tijdstip uit te kiezen om tot de verkoop van je goud over te gaan.
Op zoek naar een adres waar je dat kan doen, Gold-50 Bvba, Abdijstraat 86, 2020 Antwerpen – Tel: +32 3 237 48 54
Eventuele vragen… Neem contact met ons op….
© Stefaan Van Laere/Gold50
Deze bijdrage werd geschreven door auteur Stefaan Van Laere.
Stefaan Van Laere is verder ook auteur van onderwerpen uit de lifestyle sfeer en schrijft ook geregeld bijdragen over goud, zilver, diamant en andere vormen van beleggen en investeren.
De auteur is tevens lid van Sabam, de auteursmaatschappij die de rechten over zijn teksten beheert en illegale kopieën bestrijdt.