Zet uw baar en fysiek goud snel om in geld voor de regering er zich mee bemoeit…

Het was enige tijd in het nieuws: De 3000,00€ regel ! De regering is van plan maatregelen uit te vaardigen om het misdaadcircuit dat zwart of crimineel geld in goud om te zetten en dan weer in geld tegen te gaan. Met andere woorden: Wie liever niet heeft dat de fiscus afweet van uw goud kan het maar beter snel omruilen tegen cash geld.

Ben je daarentegen geïnteresseerd om goud aan te kopen? Dan is het misschien een idee om de gouden voet van Lionel Messi te kopen… U leest er verderop in dit bericht meer over.

Goud tegen geld inwisselen

Nu is het nog simpel als je baar goud in de vormen van gouden munten, gouden staven, gouden sieraden, gouden juwelen, sloopgoud en tandgoud tegen geld wil inwisselen: je gaat naar een inkoper van goud, zoals Gold-50 bvba of Antwerpen Goudbank, die schat het. Je bent het eens met het bedrag en je krijgt het cash uitbetaald tot 2999,99€… Is het meer dan 3000,00€ wordt er 10% van het totaal bedrag in Cash uitbetaald en de rest wordt via overschrijving op uw bankrekening gezet. Natuurlijk kunt alles in 1 keer op uw rekening laten storten. Om het even of het gaat om honderd dan wel om tienduizend euro gaat.

Hier in België hebben we geen meldingsplicht aan de fiscus. Wel een boekhouding, hier hebben we wel een kopie nodig van uw gegevens.

Simpel procedé

Het procedé is simpel: je koopt zelf stelselmatig goud aan, en wanneer je het moment rijp acht ga je met dat goud naar een handelaar om het weer te verkopen. Uiteraard wil die ook zijn procent op de verkoop, maar als je bij een stijgende goudprijs lang genoeg wacht kan je toch de dubbele inruilactie uitvoeren zonder verlies te hebben.

Met wat geluk heb je er zelfs nog winst op, en dat maakt het helemaal te mooi om waar te zijn. Om officieel ingedekt te zijn kan je van de goudhandelaar een bewijs vragen dat je goud tegen geld hebt ingewisseld, en dat is dan niet belastbaar. Evenmin moet er btw op betaald worden. Je hebt dit bewijs nodig als je met je goud het vliegtuig opstapt naar betere oorden.

De nieuwe wet op de verkoop en aankoop van goud omzeilen

Dit lijkt dus niet zo leuk voor wie zijn goud nog wil verkopen en liever geen officieel bewijs in de vorm van een storting heeft. Maar uiteraard zijn er ook hier weer manieren om deze wet te omzeilen. Zo kan je je goud dus tot 2999 euro nog wel cash laten uitbetalen. Heb je meer goud, dan ga je simpelweg naar meerdere handelaars met telkens een maximum van 2999 euro.

Aangroei van de illegale handel in goud?

Sommige waarnemers wijzen er op dat deze nieuwe wet de handel in illegaal goud nog zal doen toenemen. Want er is een nijpend tekort aan goud op de goudmarkt, en dat kan op termijn de prijs van goud alleen maar doen stijgen. Hierbij speelt ook mee dat sommigen die misschien van plan waren hun goud te verkopen daar nu tegen opzien en het nog wat langer bijhouden. Met dus nog minder goud de op de markt tot gevolg en uiteraard dus ook weer een hogere goudprijs.

Koop de gouden linkervoet van Lionel Messi!

gouden voet, MessiEen ander, leuk, nieuwsje lazen we in de krant. Zo is… de linker gouden voet van voetbalfenomeen te koop. U leest het goed en het is geen grap. Waar het over gaat? Een Japanse juwelier heeft in massief goud (meer dan 25 kg goud) een replica van die fameuze voet van Lionel Messi nagemaakt. Met die linkervoet is Messi, het godenkind van Barcelona en Argentinië, uitgegroeid tot een van de absolute voetbalvedetten aller tijden.

U zal er wel heel diep in de geldbeugel moeten voor tasten, want 25 kg goud vertegenwoordigt natuurlijk een enorm kapitaal… Flink sparen dus, en maar hopen dat Messi doelpunten aan de lopende band blijft scoren want dat zal de prijs die dit kunstwerk in goud waard is alleen maar de hoogte injagen.

 

bron: fototje is uit de intro van de reportage op sportsa.

© Stefaan Van Laere/Gold50

Deze bijdrage werd geschreven door auteur Stefaan Van Laere.
Stefaan Van Laere is verder ook auteur van onderwerpen uit de lifestyle sfeer en schrijft ook geregeld bijdragen over goud, zilver, diamant en andere vormen van beleggen en investeren.
De auteur is tevens lid van Sabam, de auteursmaatschappij die de rechten over zijn teksten beheert en illegale kopieën bestrijdt.


Onze kwalificaties